12 padomi par grilēšanu


Kad tiek rīkots grilēšanas pasākums, gribas, lai viss ritētu pēc iespējas raitāk. Lai panāktu vislabākos rezultātus, ir dažas lietas, par kurām ir vērts laikus padomāt.

  1. Pirms sākat grilēt, pārliecinieties, vai grilēšanas restes ir tīras un pietiekami sakarsušas.
  2. Cept sāciet tad, kad ogles vai briketes ir izdegušas un to virsma sāk kļūt pelēka.
  3. Gāze grilēšanas laikā neizdala kaitīgas vielas. Sadegot gāzei, rodas tikai oglekļa dioksīds (CO2) un ūdens tvaiks, tas ir — tās pašas vielas, kas ir cilvēka izelpā.
  4. Nosusiniet no gaļas lieko marinādi, lai uz grila neveidotos liesmas.
  5. Neturiet necepto gaļu saules gaismā un siltumā.
  6. Apgrieziet gaļas gabalus ar knaiblēm, nevis uzdurot ar dakšu.
  7. Sāli gaļai pirmoreiz uzkaisiet tikai tad, kad tās virsma jau ir apcepusies, citādi sāls padarīs gaļu sausu.
  8. Gabali ar kauliem ir jācep nedaudz ilgāk, citādi gaļa pie kaula nebūs gatava.
  9. Izcepto gaļu nelieciet atpakaļ traukā, kurā ir gaļas sula un marināde. Tādā šķidrumā var būt baktērijas.
  10. Izcepto gaļu ieteicams pasniegt uz siltiem šķīvjiem. Uz auksta šķīvja gaļa zaudē izskata un garšas kvalitāti.
  11. Ja cepamais produkts ir jūkošs, piemēram, zivs, ieteicams izmantot alumīnija grilēšanas formu.
  12. Neaizmirstiet vienmēr ievērot higiēnas normas. Higiēna ir pati svarīgākā!