Ogles vai briketes


Būtiskākā atšķirība starp oglēm un briketēm ir tā, ka briketēm ir vienmērīgāka un augstāka kvalitāte un tās deg ilgāk un izdala vienmērīgāku karstumu. Briketes ieteicams izmantot, ja ir paredzēts cept lielākus gaļas gabalus vai maltīte jāgatavo daudziem cilvēkiem, jo tādā gadījumā ir nepieciešams ilgāks kvēlošanas laiks. Savukārt ogļu priekšrocība ir — tās ātrāk sasniedz cepšanai vajadzīgo kvēlošanas pakāpi.

Padomi, kā iegūt labāko karstuma pakāpi

Izvēlieties labas kvalitātes ogles vai briketes. Izvēlieties iepakojumu, kam ir DIN vai CE marķējums, jo tas nozīmē, ka ogles vai briketes atbilst Eiropas standartiem.

Cept sāciet tad, kad ogles vai briketes ir izdegušas un to virsma sāk kļūt pelēka.

Lai iegūtu vislabāko karstuma pakāpi, ogles vai briketes grilā jāsaliek piramīdas formā. Kad ogles vai briketes ir kārtīgi iekvēlojušās, tās jāizvieto izklaidus.

Ir dažādi veidi, kā aizdedzināt grila degmateriālu. Tam var izmantot, piemēram, drošu un videi draudzīgu elektrisko aizdedzinātāju. Var izmantot arī aizdedzināšanas kubu, piemēram, Landmann art. nr. 33911.

Protams, var izmantot arī aizdedzināšanas šķidrumu, bet vienmēr pārliecinieties, vai tas tiešām ir aizdedzināšanas šķidrums.